Μαραθοπιτες

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τα μάραθα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μάραθα. Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μία ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (σαν καρύδι) και κάνουμε μια πλατιά τηγανίτα στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου. Βάζουμε την τηγανίτα στη μια χούφτα μας, και μία κουταλιά μάραθο στο κέντρο της, κλείνουμε τις δύο άκρες κι αρχίζουμε να σπρώχνουμε το μάραθο προς τις άκρες με τον πλάστη. Τηγανίζουμε με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
- 250 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 30 γρ. Τσικουδιά
- 5 γρ. Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 kg Μάραθα ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 200 γρ. Νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εξοπλισμός
- Τηγάνι