ΚΟΤΟΠΙΤΑ

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
35΄
Χρόνος αναμονής
18
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. και τα ανοίγουμε. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και γεμίζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180˚C για 20 λεπτά.
Chef: Νικόλας Τσώτας
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 1 kg Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ νερό
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 20 ml ξύδι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 στήθος φρέσκο κοτόπουλο
- 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Τηγάνι
- Λεκάνη