Καλιτσουνια τηγανιου

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
0΄
Χρόνος αναμονής
30
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το φύλλο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μία ζύμη λεία και ελαστική, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα. Πατάμε με τις άκρες ενός πιρουνιού τα μισοφέγγαρα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σερβίρουμε με ζάχαρη ή με μέλι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
- 225 γρ. Νερό
- 30 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Κορωνέικο
- 5 γρ. Αλάτι
- 30 γρ. Τσικουδιά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 350 γρ. Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
- 350 γρ. Ανθότυρο
- Πυρηνέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι ή ζάχαρη για σερβίρισμα
Εξοπλισμός
- Λεκάνη