Κεικ με γλυκια κιτρινη κολοκυθα, σταφιδες, καρδαμο και τζιντζερ

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά. Στο μπολ του μίξερ χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα με σύρμα όλα τα υγρά στοιχεία. Προσθέτω την τριμμένη κολοκύθα, και σιγά σιγά το αλεύρι. Ομογενοποιώ το μίγμα μου και στο τέλος προσθέτω τις σταφίδες. Ρίχνω το μίγμα σου σε φόρμα κέικ που έχω πρώτα βουτυρώσει και πασπαλίσει ελαφρά με αλεύρι. Και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά περίπου. Μπορώ να πασπαλίσω με άχνη ζάχαρη, ή να περιχύσω με λεύκη σοκολάτα, ή και να ντύσω το κέικ μου με ζαχαρόπαστα για πιο ιδιαίτερο food style.
Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 600 γρ. Μίγμα για Κέικ και Μάφιν
- 300 γρ. Κολοκύθα στραγγισμένη χονδροτριμμένη
- 120 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5% Βέρο Κρητικό
- 50 γρ. Φυσικός χυμός πορτοκάλι Creta Fresh
- 170 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικό
- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
- 10 γρ. Κάρδαμο τριμμένο
- 5 γρ. Τζίντζερ τριμμένο
- 5 γρ. Κανέλα τριμμένη
- 100 γρ. σταφίδες
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Φόρμα κέικ