Ταρτα με πρασο και γαριδες
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:25
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τις τάρτες αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και στο τέλος προσθέτουμε τους κρόκους. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Φορμάρουμε τις τάρτες και τις γεμίζουμε με όσπρια για να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170°C. Για τη γέμιση κόβουμε το πράσο κατά μήκος και μετά κατά πλάτος σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσο, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Στραγγίζουμε το μίγμα, το ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα και το μοιράζουμε στις τάρτες. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε με αυτό τις τάρτες. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C
Chef: Ιωάννης Καλούτσης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 ml νερό
- 2 κρόκους αυγών
- 10 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400 γρ. πράσο
- 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι
- 2 ml άσπρο κρασί
- 400 γρ. φέτα
- 4 αυγά
- 200 γρ. Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- αλάτι
- πιπέρι
Εξοπλισμός
- Ταψί