Κουλουρακια Σμυρνεικα Πασχαλινα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
20΄
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφρατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τους κρόκους. Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο στη συνέχεια τη βανιλίνη. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο είναι αφράτο και δεν κολλάει. Πλάθουμε βαρκάκια, πλεξουδάκια και ότι σχέδιο αγαπάτε. Αλείφουμε με αυγό τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 2 κ.σ. αμμωνία
  • 4 βανιλίνες
  • 1 kg Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί