ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στα πλαίσια της υπό δημιουργία Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, τα ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, διοργάνωσαν το Σεμινάριο Αρτοποιίας: «Γερμανικά ψωμιά από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers», από 1 έως 6 Απριλίου 2019.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εμβαθύνει στις τεχνικές παραγωγής ψωμιού της γερμανικής σχολής αρτοποιίας καθώς και στα κυριότερα και ευρέως διαδεδομένα είδη ψωμιού της Γερμανίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, έγιναν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα έγινε και θεωρητική κατάρτιση.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον master baker Tobias Pfaff της σχολής Württembergische Bäckerfachschule Akademie Deutsches Bäckerhandwerk της Στουτγκάρδης και με τη βοήθεια των τεχνολόγων τροφίμων Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη. Η θεματολογία περιλάμβανε: Ψωμιά σταρένια και σίκαλης, Ψωμιά αρχαίων σπόρων, Ειδικά αρτοσκευάσματα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση από την γερμανική σχολή.
Το σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν 40 επαγγελματίες αρτοποιοί από την Κρήτη άφησε την καλύτερη εντύπωση στους συμμετέχοντες και το ραντεβού ανανεώθηκε για τα επόμενα σεμινάρια μέσα στο 2019.