Κουλουρι Σιμιτι

35΄
Preparation Time
55΄
Waiting Time
15
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην πρώτη και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε πάγκο για 20 λεπτά. Κόβουμε στα 60 (Χ2) ή 90 γρ., πλάθουμε κοντά φυτίλια και ξεκουράζουμε στη συντήρηση. Πλάθουμε την ξεκουρασμένη ζύμη σε μακριά φυτίλια, σχηματίζουμε τα κουλούρια μας (μονά ή διπλά), τα βουτάμε σε ζεστό νερό, σε σουσάμι και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Αφήνουμε τα κουλούρια στις λαμαρίνες για 20 λεπτά χωρίς να στοφάρουμε. Ψήνουμε με ατμό στους 2200C για 13 – 15 λεπτά.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 1 kg Αλεύρι T70% Δυνατό
- 40 γρ. Ζάχαρη
- 30 γρ. Μέλι
- 30 γρ. Ταχίνι
- 100 γρ. Φυτικά Λιπαρά
- 480 γρ. Νερό (κρύο έως παγωμένο)
- 20 γρ. Αλάτι
- 20 γρ. Μαγιά
Equipment
- Ζυμωτήριο
- Λαμαρίνα