Πιτσα με σπανακι

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
55΄
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη βάση της πίτσας μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να σταθεί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση, εκτός από τη μυζήθρα και το τυρί. Βάζουμε πάνω στη βάση της πίτσας λίγο ελαιόλαδο, λίγη μυζήθρα και το μίγμα με το σπανάκι. Βάζουμε και την υπόλοιπη μυζήθρα και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα Μύλοι Κρήτης
- 290 γρ. Νερό χλιαρό
- 35 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. Σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι Ανθότυρο
- 200 γρ. Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
- 2 Κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ματσάκι Μάραθο ψιλοκομμένο
- 10 τεμάχια Ντομάτα λιαστή
- 5 γρ. Αλάτι
- 2.5 γρ. Πιπέρι
- 200 γρ. Τυρί τριμμένο
Εξοπλισμός
- Ταψί