Τυροψωμο με φετα και λιαστη ντοματα

45'
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
32
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ με γάντζο, τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από τη λιαστή ντομάτα και το τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Στη συνέχεια, αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Αφού ξεκουραστεί, ανοίγετε τη ζύμη και προσθέτετε την κομμένη λιαστή ντομάτα και τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι και χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το πλάθετε σε μικρό καρβέλι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα.

Chef: Μανώλης Μπούχλης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • 220 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 500 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 400 γρ. λευκό τυρί (φέτα)
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο παπαρουνόσπορο

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Ταψί