Ταρτα με κουνουπιδι και καραμελωμενα κρεμμυδια

Directions
Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει καλά την βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τα άλευρα και σχηματίζουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Έπειτα προσθέτουμε το νερό το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα 26 εκ. και ψήνουμε στους 180βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αέρα για 13 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Μετά προσθέτουμε το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Σουρώνουμε τα υγρά σε ένα μπωλ και μέσα σε αυτά βάζουμε τo κατσικίσιο τυρί, τα αυγά το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το σουρωμένο κουνουπίδι και τα κρεμμύδια ανακατεύουμε ελαφρώς και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αέρα.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 225 γρ. μαργαρίνη
- 225 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 225 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 αυγό
- 150 γρ. κρύο νερό
- 2 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 250 γρ. Γάλα Κατσικίσιο Βέρο Κρητικό
- 300 γρ. Κατσικίσιο τυρί για Ντάκο Βέρο Κρητικό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτά μισοφέγγαρα
- 2 αυγά
- 300 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- λίγο αλάτι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Equipment
- Μπωλ
- Τηγάνι
- Ταρτιέρα