ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

30΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
14
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα ,τα καρυκεύματα και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε 15 λεπτά να βγουν τα αρώματα μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο μέλι, τα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε. Ψήνουμε σε μια φόρμα διαστάσεων 14x7x7 σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 30-40 λεπτά. Το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο για να δέσουν τα αρώματα.
Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 60 γρ. Αλεύρι Ολικής Από Δίκοκκο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 10 γρ. baking powder
- 30 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. αυγά
- 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 0.5 κ.γ. κανέλα
- 0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 0.5 κ.γ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ξύσμα λεμονιού
Equipment
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Φόρμα