Χωριατικο ψωμι με κρητικα βοτανα και γιαουρτι

35΄
Preparation Time
02:45
Waiting Time
20
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Βάζουµε στο µίξερ το αλεύρι το νερό και τη µαγιά και χτυπάµε για 5 λεπτά. Προσθέτουµε αλάτι, το γιαούρτι και ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε φρέσκια ρίγανη και θυµάρι και χτυπάµε για ακόµα 3 λεπτά. Μεταφέρουµε σε λαδωµένο µπολ, καλύπτουµε και αφήνουµε για µια ώρα να φουσκώσει. Ξεφουσκώνουµε τη ζύµη, την πλάθουµε σε στρογγυλό σχήµα και την αφήνουµε ακόµα µια ώρα. Επαναλαµβάνουµε για µια ακόµα φορά. Ψήνουµε σε κλειστή γάστρα στους 200 C για 25 λεπτά, αφαιρούµε το καπάκι και συνεχίζουµε για 20 λεπτά στους 180 C.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Γάστρα