Πολυσπορο ψωμι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη GI-48

20΄
Preparation Time
02:25
Waiting Time
1
Difficulty Level
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σπόρους και χαράζουμε την επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Equipment
- Μπολ
- Ταψί