Ταρτα μελομακαρονο

50΄
Preparation Time
2 ώρες
Waiting Time
10
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Για την τάρτα, στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Αφού γίνουν μια μάζα τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Για την κρέμα βράζουμε όλα τα υγρά μεταξύ τους (γάλα, κρέμα γάλακτος , πορτοκαλάδα με την μισή ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κροκούς με την άλλη μισή ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη. Ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα αφού έχουν βράσει στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε πάλι πίσω στην φωτιά μέχρι να βράσουν και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε και βάζουμε την κρέμα μας να κρυώσει στον κάδο του μίξερ με το εργαλείο σύρμα προσθέτοντας παράλληλα όταν είναι ακόμα ζεστή την ζελατίνη μας αφού την έχουμε μουλιάσει πρώτα σε κρύο νερό. Παγώνουμε την κρέμα μας στο ψυγείο. Κάνουμε μικρά ταρτάκια και τα ψήνουμε με βάρος από πάνω για να μην φουσκώσουν για 10-12 λεπτά περίπου στους 1700C. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και πολτοποιούμε τα μελομακάρονα. Τα ενσωματώνουμε στην κρέμα μαζί με το μέλι. Γαρνίρουμε τα ταρτάκια μας

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ