ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

60'
Preparation Time
13:40
Waiting Time
20
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Σε ένα μίξερ βάζουμε το αλεύρι και τα 500 ml νερού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη κάνοντας αυτόλυση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά, το κακάο, σταδιακά το υπόλοιπο νερό και στο τέλος το αλάτι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφριά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας 10 λεπτά και κάνουμε 1 δίπλωμα από μέσα προς τα έξω και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε καρβελάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες με αλευρωμένη πετσέτα . Χαράσσουμε ελαφριά στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μίξερ
  • Ταψί