Αλμυρο κεικ ολικης αλεσης με πρασο και κρητικα τυρια

30΄
Preparation Time
70΄
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το μείγμα αναμειγνύοντας τα αλεύρια με το baking, τα αυγά, το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειαστεί για έναν παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά και το πράσο, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για μια ώρα και 10 λεπτά στους 180 ˚C μέχρι να ροδίσει.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 250 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 ml νερό χλιαρό
- 0.5 κ.γ. baking powder
- 2 αυγά
- 3 πράσα το λευκό μέρος
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά ΑΒΕΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι καπνιστό
- Μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα σε κύβους
- 100 γρ. πρόβειο σκληρό τυρί σε κύβους
Equipment
- Μπολ
- Τηγάνι
- Φόρμα κέικ