ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

30΄
Preparation Time
0'
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστούν ελαφρά. Μόλις γίνει το σιρόπι το μεταφέρουμε προσεκτικά λίγο λίγο στο μείγμα με το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε την καρύδα με το αμύγδαλο φιλέ. Το βάζουμε σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
- 500 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβαρίου ΑΒΕΑ
- 100 γρ. καρύδα
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 γαρίφαλα
- 1 κανέλα Κεϋλάνης
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ΒΙΟΧΥΜ Πορτοκάλι
- 100 γρ. Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι Creta Fresh
- 900 γρ. νερό
- 750 γρ. ζάχαρη
Equipment
- Φόρμα
- Κατσαρόλα