ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

30΄
Preparation Time
0'
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστούν ελαφρά. Μόλις γίνει το σιρόπι το μεταφέρουμε προσεκτικά λίγο λίγο στο μείγμα με το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε την καρύδα με το αμύγδαλο φιλέ. Το βάζουμε σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.

Chef: Αντώνης Σταυριανάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Φόρμα
  • Κατσαρόλα