ΚΟΥΒΕΡΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

20΄
Preparation Time
01:25
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με την μαγιά ώστε να διαλυθεί. Κατόπιν, σπάμε στο μούλτι τα καρύδια με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας στο τέλος το νερό και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μία πετσέτα ώστε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και να φουσκώσει. Πλάθουμε κουβεράκια περίπου 150 γραμμαρίων και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν πάλι για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε στο φούρνο τα ψωμιά, έχοντας από κάτω ένα δεύτερο ταψί όπου έχουμε περιχύσει ένα φλιτζάνι με νερό. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Ταψί