Τηγανητα λαχανικα με κουρκουτι

10΄
Preparation Time
1
Difficulty Level

Directions

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βουτάμε έπειτα λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα σε μπαστούνια ή ροδέλες και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ΑΒΕΑ στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να πάρουν ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα. Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και σερβίρουμε.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

  • 350 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. σόδα σε σκόνη
  • 600 γρ. σόδα παγωμένη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • Λαχανικά της αρεσκείας μας
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 200 γρ. Κατσικίσιο γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • Φρεσκοκομμένο θυμάρι
  • 10 γρ. πουρές σκόρδου

Equipment

  • Τηγάνι
  • Μπωλ