Λαγανα με ελιες κρεμμυδι και ντοματα

20΄
Preparation Time
01:10
Waiting Time
2
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις μισές ελιές, σκεπάζουμε με μία πετσέτα τη ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 λαγάνες, αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες ελιές, την τομάτα και τα κρεμμυδιά, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφού φουσκώσουν πιέζουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΓΑΝΑ
- 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Αλεύρι Ολικής ∆ίκοκκο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 100 ml ούζο
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. ελιές ροδέλα
- 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 30 γρ. σουσάμι
Equipment
- Μίξερ