Λαδενια με τοματινια και δενδρολιβανο

40΄
Preparation Time
2 ώρες
Waiting Time
8
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Για την ζύμη ομογενοποιούμε όλα τα υλικά με το χέρι μας και δημιουργούμε ένα πολύ υδαρές ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Έπειτα το ζυμάρι το διπλώνουμε σε σχήμα σταυρού. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα ακόμα, επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα άλλη μία φορά και ξεκουράζουμε για μισή ώρα. Βρέχουμε να είναι νωπά τα χέρια μας και παίρνουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 45 Χ 35 εκ. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τελευταία φορά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, τα τοματίνια και το δενδρολίβανο και ψήνουμε για 15- 20 λεπτά στους 190 βαθμούς κελσίου.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 220 γρ. νερό χλιαρό
  • 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαγιά
  • 4 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 20 τμχ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι

Equipment

  • Μπωλ
  • Ταψί