Κουλουρακια Πασχαλινα

40΄
Preparation Time
01:20
Waiting Time
35
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Χτυπάµε το φυτικό λίπος µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουµε τα αυγά, τις βανίλιες και την κοπανισµένη µαστίχα. ∆ιαλύουµε την αµµωνία στο χυµό λεµονιού πάνω από το µίγµα. Προσθέτουµε αλεύρι, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε µια ώρα να ξεκουραστεί. Τα πλάθουµε πολύ λεπτά, τα αλείφουµε µε κρόκο αυγού και τα ψήνουµε στους 170 C µέχρι να ροδίσουν.
Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 320 γρ. φυτικό λίπος
- 6 αυγά
- 6 βανίλιες
- 0.5 κιλό ζάχαρη
- 1 αμμωνία
- 120 γρ. χυμό λεμονιού
- 30 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. κοπανισμένη μαστίχα
- 1 κιλό Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Equipment
- Μίξερ
- Μπολ
- Ταψί