Κουλουρακια με τζιντζερ και πετιμεζι

25΄
Preparation Time
35΄
Waiting Time
30
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μαζί. Κάνουμε το ίδιο και με τα υγρά και μετά τα ενώνουμε σχηματίζοντας ένα ζυμάρι σχετικά μαλακό. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το ανοίγουμε φτιάχνοντας ένα φύλλο μετρίου πάχους. Με κουπάτ σχηματίζουμε μπισκότα και τα ψήνουμε στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 160 γρ. Ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 200 ml Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι Creta Fresh
- 25 ml πετιμέζι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 65 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 0.5 κ.γ. αλάτι
- 1.5 κ.γ. σόδα
Equipment
- Μπολ
- Ταψί
- Κουπάτ