ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

25΄
Preparation Time
01:50
Waiting Time
7
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που ξεκολλά από τα τοιχώματα. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 ίσες μπάλες (120 γρ. περίπου η κάθε μια) και τις πλάθουμε να είναι ομοιόμορφες. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 18 περίπου λεπτά.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Μίγμα Για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 11 γρ. αλάτι
- 82 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 247 γρ. νερό χλιαρό
- 2 γρ. θυμάρι
- 20 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
Equipment
- Μπολ
- Ταψί
- Μίξερ