ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ

15'
Preparation Time
02:35
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη να σπάσει. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο να γίνει ένα ρευστό ζυμάρι. Το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένο για μία ώρα να ξεκουραστεί. Κατόπιν, το απλώνουμε σε μία λαδωμένη φόρμα (20x10x10) και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει για δεύτερη φορά το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Chef: Νικόλαος Πετράκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 400 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 140 γρ. Αλεύρι Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 7 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. κρύο Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 180 γρ. χλιαρό νερό
- 75 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
Equipment
- Μπολ
- Μίξερ
- Φόρμα