BLINIS ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΠΡΙΚ

10'
Preparation Time
60΄
Waiting Time
10
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Για τη ζύμη των Blinis διαλύουμε τη μαγιά στη μισή ποσότητα χλιαρού νερού μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος προσθέτοντας και τη μαγιά αφού έχει ενεργοποιηθεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μια περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας. Σε ένα τηγάνι αλείφουμε ελαιόλαδο και σε ένα τσέρκι διαμέτρου 2 εκατοστών προσθέτουμε τη ζύμη και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Για το σερβίρισμα αλείφουμε το κάθε Blinis με κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό και γαρνίρουμε με μπρικ, φιλέτο από λάιμ και άνηθο.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Τσέρκι
  • Σύρμα χειρός