Ψωμι με πετιμεζι και γλυκανισο

30΄
Preparation Time
01:10
Waiting Time
2
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) μαζί έως ότου γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο για να φτιάξουμε δύο ψωμιά και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Τα χαράσσουμε και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Chef: Εύα Παρακεντάκη
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 0.5 kg Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 0.5 kg Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.σ. γλυκάνισο
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. πετιμέζι
- 500 γρ. χλιαρό νερό
Equipment
- Ταψί
- Λεκάνη