Ψωμι με ανηθο, φετα και μους αρωματικων βοτανων

20΄
Preparation Time
01:45
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level
Directions
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό απαλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν την πλάθουμε πάλι ελαφρά και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, είτε σε καρβέλι είτε σε ψωμάκια. Τα ψωμάκια τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 170°C. Το ψωμί για 30 λεπτά στους 170°C.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Chef: Ιωάννης Καλούτσης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
- 350 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 20 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 175 ml χλιαρό νερό
- 40 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- 0.5 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- Λίγο κύμινο σε σπόρους
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 150 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- Λίγο ταμπάσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Equipment
- Ταψί