Φτωχογιαννης με κολοκυθια

15΄
Preparation Time
08:00
Waiting Time
10
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Ξαλμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Ξύνουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό (σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε νερό). Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Για να να γίνουν τραγανιστά μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Τα σερβίρουμε ζεστά με σκορδαλιά και παντζάρια.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 750 γρ. Παστός μπακαλιάρος
- 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
- 250 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Tηγάνισμα
- 2 μεσαία κολοκύθια
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 ml μπύρα
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Πυρηνέλαιο ΑΒΕΑ
Equipment
- Λεκάνη
- Τηγάνι