Κρεμμυδοκαλιτσουνα φουρνου με τυρομαλαμα

25΄
Preparation Time
20΄
Waiting Time
40
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Μόλις μαραθούν καλά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και την τομάτα ψιλοκομμένη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρομάλαμα τριμμένο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε με ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουμε στη μέση 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε τετράγωνα, περνάμε με ένα πινέλο με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 30 γρ. τσικουδιά
- 2 πρέζες αλάτι
- 300 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 700 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 0.5 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 1 ντομάτα φρέσκια
- 300 γρ. τυρομάλαμα
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι κύμινο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
- 1 αυγό
- 50 γρ. σουσάμι
Equipment
- Μίξερ
- Ταψί
- Κατσαρόλα