Καρυδοπιτα με σιμιγδαλι

30΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, τα αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- 300 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 400 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό Μύλοι Κρήτης
- 480 γρ. Ζάχαρη
- 250 γρ. Καρυδόψυχα
- 200 γρ. Μαργαρίνη
- 5 Αυγά
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1000 γρ. Νερό
- 460 γρ. Ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξύλο από κανέλα
Equipment
- Ταψί
- Μίξερ
- Κατσαρόλα