ΓΕΜΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

35΄
Preparation Time
08:30
Waiting Time
18
Portions
2
Difficulty Level
Directions
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το πηκτικό μας. Μόλις βράσει συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα τουλάχιστον για 8 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε στο multi για να « σπάσει » και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη για χρήση.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη μια νύχτα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε ίσες ποσότητες ζύμης κάνοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο με το δάχτυλό μας. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν τοποθετούμε την μαρμελάδα μας στην εσοχή των μπισκότων.
Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
- 1 kg καθαρός χυμός φρούτων της επιλογής σας
- 200 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. agar agar
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 350 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κρόκοι
- 10 γρ. ασπράδια
- 60 γρ. σπασμένα αμύγδαλα άψητα
- 50 γρ. σπασμένα φουντούκια άψητα
- 200 γρ. βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
Equipment
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Tαψί
- Multi