ΤΑΡΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

30΄
Preparation Time
06:30
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 15 λεπτά με βαρίδια στο κέντρο της τάρτας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα χαρουπιού να βράσει και ταυτόχρονα σε ένα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά και corn flour.
Μόλις βράσει το ρόφημα βαζουμε το μισό στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Το επιστέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στην ψημένη τάρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και είναι έτοιμο!

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τσέρκι