FOCACCIA ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

60'
Preparation Time
16 ώρες
Waiting Time
10
Portions
3
Difficulty Level

Directions

ΓΙΑ ΤΟ POOLISH

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε ένα μίξερ ζυμώνουμε όλο το αλεύρι, τις νιφάδες, 500ml νερό, τη μαγιά και όλο το poolish. Μόλις ενσωματωθεί η ζύμη προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νερό και λίγο πριν το τέλος, το αλάτι και για το τελείωμα βάζουμε το ελαιόλαδο. Ξεκουράζουμε 10 λεπτά τη ζύμη και κάνουμε 2 διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, αποθηκεύουμε τη ζύμη για μια νύχτα στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη. Την επομένη ημέρα χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τεμάχια 500 γραμμαρίων και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος με υγρασία Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 15 λεπτά.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μίξερ