ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΣΙΖ ΚΕΪΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

20΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 27×20 εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μίξερ και αφού απορροφηθούν προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το μίγμα από το αλεύρι. Όταν κρυώσει το μπισκότο, ρίχνουμε το μίγμα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ σε ένα βαθύ ταψί με νερό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Chef: Νικόλαος Πετράκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 100 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 2 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 120 γρ. καρύδια χοντρό σπασμένα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. Αλεύρι από Βρώμη ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
- 6 γρ. κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 60 γρ. Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο ΒΙΟΧΥΜ
- 1 αυγό
Equipment
- Πυρέξ
- Μπολ
- Μίξερ
- Ταψί