Ψωμι με Μπαχαρικα

1:20
Preparation Time
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Βράζουμε το μέλι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ με το εργαλείο φτερό χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο αρχικά μέχρι να ασπρίσει και στη συνεχεία βάζουμε τα αυγά. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και κατεβάζουμε ταχύτητα. Προσθέτουμε όλα τα αλευριά μας κοσκινισμένα μαζί με το baking powder και τα μπαχαρικά μας. Αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε το μέλι, αφού έχει κρυώσει. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με  διάσταση 18x8x8. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 1750C και ψήνουμε περίπου για 45-50  λεπτά.

Chef: Ιωσήφ Πετρόφ

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 375 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 125 γρ. Αλεύρι Σικάλεως ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 300 γρ. μέλι βραστό
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 175 ml Κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 38 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Μίγμα από μπαχαρικά (6 γρ. κανέλα σε σκόνη, τζιντζερ σε σκόνη, 3 γρ. κόλιανδρο σε σκόνη, 3 γρ. γαρύφαλλο σε σκόνη)

Equipment

  • Κατσαρόλα
  • Φόρμα κέικ
  • Μίξερ