Ελιοπιτακια με αλατσοελιες και φρεσκο δυοσμο

40΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ετοιμάζουμε ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Ανοίγουμε το ζυμάρι μέτριο σε πάχος και το κόβουμε λωρίδες 25Χ10. Τοποθετούμε κατά μήκος τη γέμιση, κλείνουμε και γυρίζουμε το ζυμάρι σε σχήμα κοχλία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλο Και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβαρίου ΑΒΕΑ
- 1.5 κ.γ. baking powder
- 150 ml Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
- Όσο νερό χρειαστεί για μια μέτρια ζύμη
- Αλάτι
- Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 120 γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι (ή οποιαδήποτε ελιά προτιμάτε)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
Equipment
- Μπολ
- Ταψί