Φιογκακια γιορτινα

35΄
Preparation Time
30΄
Waiting Time
45
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και ελαστική και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες 8×6 εκ. Με τα δάχτυλα πιέζουμε ακριβώς στη μέση κάθε λωρίδας και έτσι γίνεται το φιογκάκι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βουτάμε για λίγο στο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και χονδροαλεσμένο καρύδι.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 600 γρ. Αλεύρι Σκληρό Μύλοι Κρήτης
  • 3 Αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Τσικουδιά
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Νερό
  • 0.5 φλιτζάνι Μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ
  • 1 Κανέλα ξύλο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  • 10 γρ. Κανέλα
  • 180 γρ. Χονδροαλεσμένο καρύδι

Equipment

  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι
  • Μπολ