Σπανακοπιτα

Directions
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ένα σακουλάκι. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε πρώτα το σπανάκι και μετά τα τυριά, ανακατεύοντας. Ανοίγουμε 4 φύλλα με τον πλάστη για το μεγάλο ταψί του φούρνου. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε 2 φύλλα να εξέχουν 3-4 εκ. γύρω γύρω αλείφοντας τα καλά με λάδι. Προσθέτουμε τη γέμιση, τόση ώστε το πάχος να μην ξεπεράσει τα 2 εκ. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν να σκεπάσουν την γέμιση αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Σκεπάζουμε με 2 φύλλα, πάντα αλείφοντας τα με λάδι. Πιέζουμε τις άκρες γύρω γύρω με το πινέλο και λάδι. Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα στην πιο χαμηλή σχάρα. Στη μέση του ψησίματος αλείφουμε το πάνω φύλλο με λάδι.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 600 γρ. ι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
- 1 Λεμόνι χυμός
- 2 κ.σ. Ξύδι
- 2 κ.σ. Τσικουδιά
- 5 γρ. Αλάτι
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 250 γρ. Νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 kg Σπανάκι ψιλοκομμένο σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 1.5 ματσάκι Άνηθος
- 7 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 500 γρ. Τυρομάλαμα
- 500 γρ. Φέτα τριμμένη
- 3 Αυγά
- 5 γρ. Αλάτι
- 3 γρ. Πιπέρι
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
Equipment
- Ταψί
- Μπολ