Ψωμι ολικης αλεσης με κυμινο

30΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Εκτέλεση για αρτοποιητή
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο. Επιλέγουμε το ανάλογο πρόγραμμα του αρτοποιητή.
Εκτέλεση για χειροποιήτο ψωμί
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με ένα πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και τα πλάθουμε σε φρατζόλες ή καρβέλια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνεια τους και ψήνουμε στους 200 βαθμοί κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
- 340 γρ. νερό
- 30 γρ. κύμινο
Equipment
- Αρτοποιητής
- Ταψί