Κολοκυθοπιτες με κουκουναρι και σταφιδα

40΄
Preparation Time
1 ώρα και 30 λεπτά
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για μια ώρα τουλάχιστον. Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό ζυμάρι. Κόβουμε με ένα πιατάκι μέτρια στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε και σφραγίζουμε στρίβοντας τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 300 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- 3 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 80 γρ. σταφίδες
- 80 γρ. κουκουνάρι
- 1.5 κ.γ. κανέλα
- 2 κουταλιές πετιμέζι
- 6 κουταλιές πλιγούρι
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Equipment
- Μπολ
- Ταψί