Πιτσα με απακι, τυρομαλαμα, μυζηθρα και πεστο πιπεριας

20΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
6
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ, μετά την ντομάτα μέχρι να φύγουν τα υγρά της. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε τις πιπεριές με τα υπόλοιπα υλικά για την πέστο αφήνοντας τελευταίο το ελαιόλαδο. Ανοίγουμε το φύλλο μας και βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός τη σάλτσα πέστο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ˚C για 8-10 λεπτά ανάλογα το πάχος που θα δώσετε. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας και την σάλτσα πέστο από πάνω.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 220 ml νερό χλιαρό
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- Λίγο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 2 Ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
- 5 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 0.5 κ.γ. ρίγανη
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 35 γρ. κουκουνάρι
- 70 γρ. παρμεζάνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. τυρομάλαμα περασμένο από τον τρίφτη
- 250 γρ.
- 250 γρ. μυζήθρα
- σιμιγδάλι ψιλό με λίγο αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Equipment
- Μπολ
- Τηγάνι
- Ταψί
- Μπλέντερ