Πιτσα buffalo jamon iberiko

30΄
Preparation Time
4-25 ώρες
Waiting Time
8
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Βάζουµε όλα τα υλικά στον κάδο και ανακατεύουµε. Χωρίζουµε το ζυµάρι σε 4 µέρη και το πλάθουµε σε όµορφα µπαλάκια, το αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά ένα 24ωρο. Στο χυµό τοµάτας προσθέτουµε αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, βασιλικό, ρίγανη και ελαιόλαδο. Βγάζουµε τη ζύµη από το ψυγείο και την αφήνουµε για 15 µε 20 λεπτά. Ανοίγουµε µε το χέρι από το κέντρο προς τα έξω για να δηµιουργήσουµε στεφάνι, προσθέτουµε σάλτσα, µοτσαρέλα ντοµατίνια. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 250 C µαζί µε το ταψί και υστέρα τοποθετούµε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουµε στους 250 C µέχρι να πάρει χρώµα. Τέλος προσθέτουµε το jamon και τη φρέσκια ρίγανη.

 

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ταψί