MANAKISH

30'
Preparation Time
01:40
Waiting Time
10
Portions
2
Difficulty Level
Directions
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
Διαλύστε μαγιά με νερό και μέλι σε κάδο του μίξερ. Στην συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύετε με γάντζο για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια ταχύτητα. Κάνετε μπάλα και βάζετε το ζυμάρι σε μπολ και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κόβετε σε μπάλες των 120 γρ. και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Με έναν πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια και αφήνετε σε ταψί με λαδόκολλα για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βάλτε πάνω από τις πίτες το ZAATAR και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για περίπου 10 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ZAATAR
Ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 130 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 230 γρ. νερό
- 7 γρ. αλάτι
- 5 γρ. μέλι
- 20 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
ΓΙΑ ΤΟ ZAATAR
- 12 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
- 4 γρ. σουμάκ
- 12 γρ. σουσάμι ψημένο
- 2 γρ. αλάτι
- 70 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 0.5 ξύσμα από λεμόνι
Equipment
- Μίξερ
- Μπολ
- Ταψί