Κρεατοτουρτα

01:00
Preparation Time
03:25
Waiting Time
8
Portions
4
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό. Έχουμε ανακατέψει τη μαγιά με τα 250 γρ. αλεύρι και το προσθέτουμε. Μετά σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για δυο ώρες. Έχουμε βράσει το αρνί και αφού κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Το ανακατεύουμε με τα τυριά και το δυόσμο. Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο, βάζουμε στη μέση τη γέμιση και απλώνουμε 5 εκ. πριν το τελείωμα της ζύμης. Λαδώνουμε περιμετρικά και τοποθετούμε από πάνω ένα μικρότερο στρογγυλό φύλλο και κλείνουμε. Αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε σησάμι, αφήνουμε μίση ώρα και ψήνουμε στους 170°C για 40-50 λεπτά.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Ταψί