ΔΙΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΚΑΜΟΥΤ ΦΟΡΜΑΣ

60'
Preparation Time
9 ώρες
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Στον κάδο του μίξερ με γάτζο ανακατέψτε τα άλευρα με το νερό και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αφήνετε να ξεκουραστεί μέσα στον κάδο του μίξερ για μισή ώρα. Βάζετε το ζυμάρι σε φόρμα του κιλού, περασμένη με ηλιέλαιο, και με λίγο νερό με το χέρι περάστε την επιφάνεια να την κάνετε επίπεδη και προσθεστε λίγο ακόμα νερό βάζοντας τους extra σπόρους. Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζετε ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ήμερα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C για 55 λεπτά περίπου.

Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 150 γρ. Αλεύρι Καμούτ Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
  • 100 γρ. poolish
  • 400 γρ. νερό
  • 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 11 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. σουσάμι, extra για topping
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορος, extra για topping
  • 20 γρ. ηλιόσπορος, extra για topping
  • 20 γρ. λιναρόσπορος, extra για topping
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, για λάδωμα

Equipment

  • Φόρμα
  • Μίξερ