Μπριος Γεμιστα

25΄
Preparation Time
01:15
Waiting Time
28
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Αφήνουμε το βούτυρο για κάμποσο διάστημα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το αιθέριο έλαιο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το φτερό προσθέτοντας αργά και το γάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν, πλάθουμε ρολά με το ζυμάρι διαμέτρου περίπου 5 πόντων και κόβουμε κομμάτια με μήκος άλλους 5 πόντους. Τα κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και τέλος
τα πατικώνουμε. Στη μέση κάθε κομματιού βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180 – 200°C για 20 – 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη.

Chef: Ιωάννης Καλούτσης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί