ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

30΄
Preparation Time
2 ώρες
Waiting Time
20
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα άλευρα με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. Αφού έχουμε λαδώσει καλά μία φόρμα μεταφέρουμε το μίγμα ξαναπλάθοντάς το. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 30-35 λεπτά περίπου.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Αλεύρι Ολικής Από Δίκοκκο Σιτάρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ. Αλεύρι Εμπλουτισμένο Β12 ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 12 γρ. αλάτι χονδρό
- 460 γρ. νερό χλιαρό
- 6 γρ. μαγιά φρέσκια
Equipment
- Φόρμα
- Λεκάνη