Ψωμι με πατατα και αγριοπρασο, με αλευρι εμπλουτισμενο με σιδηρο και δικοκκο σιταρι

25΄
Preparation Time
01:55
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Πλένω καλά τις πατάτες και τις ψήνω με την φλούδα, στο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις αποφλοιώνω και τις αφήνω να κρυώσουν. Σε μια λεκάνη προσθέτω τα αλεύρια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτω την μαγιά διαλυμένη στο νερό, ή το αναπιασμένο προζύμι, το ελαιόλαδο και το νερό σιγά σιγά. Ζυμώνω καλά περίπου για δέκα λεπτά μέχρι να αποκτήσω ένα σφιχτό ζυμάρι, αλλά λείο. Προσθέτω και την πατάτα μου σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και το πράσο, zυμώνω ελαφρά και μεριδοποιω το ζυμάρι σε κομμάτια 400 γραμμαρίων. Πλάθω σε καρτελάκια και τοποθετώ σε ταψάκι, πασπαλίζω με αλεύρι και χαράζω με ένα μαχαίρι, σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω να διπλασιαστεί. Τέλος έχοντας τοποθετήσει ένα μεταλλικό σκεύος με νερό στο πάτο του φούρνου, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί
  • Λεκάνη
  • Μεταλλικό σκεύος